-
OGTT (Oral Glukoz Tolerans Testi) – Şeker Yükleme Testi
Doktorumun isteği üzere OGTT yani Şeker Yükleme Testi yaptırdım. Öncelikle açlık kan testi yapıldı. Hemen peşine 75 gram glukoz yüklemesi yapıldı. Yani 75 gram glukoz bir bardak suda eritilip içmem sağlandı. Her 1 saatte bir kanım alınarak ölçümler tekrar sağlandı…
Şeker Yükleme Testi Sonucu
Açlık – 88 mg/dL
Glukoz Yüklemesi Sonucu1. Saat: 78 mg/dL
2. Saat: 77 mg/dL
3. Saat: 58 mg/dL
Açlık kan şekerim normal ama tokluk kan şekerimin bu şekilde düşük çıkması beni endişelendi. Doğru tanıyı doktorum koyacaktı bu yüzden endişelenmemin gereksiz olduğunu düşündüm…
Doktorum hipoglisemi hastası yani insülin direncimin olduğunu ve tedavi görmezsem potansiyel şeker hastası olduğumu üzülerek belirtti. Her öğün yemeklerden 5 dakika önce Glucobay 50 mg ilacı kullanmam ve düzenli olarak yürüyüş yapmam gerekiyormuş.
İlerde şeker hastası olacağımı az çok tahmin ediyordum. Çünkü şeker hastalığı bizde genetik. Bu kadar erken sorunlarla karşılacağımı hiç düşünmemiştim…
…..
-
Su İçmek İçin Birçok Neden Var!
Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa “Yeterince Su İçmemenin Yol Açtığı 11 Rahatsızlık” basın bülteniyle, suyun hayati öneminden bahsetmiş…
Susuzluk Kilo Yapar, Zamansız Yaşlandırır!
Günde ortalama 8 bardak su içmemiz gerekirken vücudumuz 10 bardak su kaybediyor.
Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, beyninin %75’i, kanının %92’si, kaslarının %75’i, kemiklerinin %22’si sudan oluşan insanın vücudu susuz kaldığında meydana gelen hasarları tespit etti. İşte yeterince su içmemenin yol açtığı 11 rahatsızlık:
Vücudumuz Susuz Kaldığında Neler Olur?
Yorgunluk: Su vücudunuzdaki en önemli enerji kaynaklarındandır. Dehidratasyon (susuz kalma) vücudu yavaşlatan enzimatik aktiveteye sebep olarak yorgunluk ve halsizliğe yol açar.
Astım ve Alerjiler: Dehidratasyona maruz kalan vücut sudan tasarruf etmek için havayollarını daraltıyor. Siz daha susuz kaldığınızı hissetmeden histamin bu durumun farkına varıyor ve salgısını arttırıyor…
…..